Image default
Editorial

Ce inseamna FREE DOS si de ce vine pre-instalat pe unele PC-uri?

ce inseamna FREE DOS

Ce inseamna FREE DOS si de ce este pre-instalat pe multe calculatoare?

Computerul este unul dintre cele mai populare gadgeturi utilizate de om. Acestea sunt de diferite dimensiuni si tipuri, cu puteri de procesare variate si usurinta in utilizare mixta.
Unul dintre cele mai populare sisteme de operare in momentul de fata este Windows 10 . Iar Windows-ul in general este instalat pe cateva sute de milioane de calculatoare.
Insa nu toate calculatoarele au un sistem de operare instalat,  mai ales atunci cand le cumperi din magazin. Calculatoarele ce vin fara sistem de operare au trecut la specificatii ca nu este prezent un OS instalat, in timp ce altele te instiinteaza ca au instalat FREE DOS.

Ce inseamna FREE DOS?

FOTO: Free Dos versiunea 1.1

Free Dos este un sistem de operare pentru computerele IBM ce iti permite sa executi aplicatii vechi, din consola.
Sistemul de operare DOS era popular in urma cu cativa zeci de ani cand, nu exista un OS pentru consumatori ce sa aiba o interfata grafica. Primul computer ce avea o interfata grafica a fost Xerox PARC insa nu a fost atat de popular, Windows in schimb a revolutionat cu adevarat industria OS-urilor, drept dovada si in ziua de azi Microsoft este una din cele mai puternice companii de tech.
Din ce am sesizat eu, in anumite situatii, acesta mentiune de FREE DOS este trecuta si la calculatoarele ce chiar nu au sistem de operare. Tin sa cred ca aici e vorba de o greseala sau un conflict de intelegere a termenilor (formatasem doua laptopuri Lenovo in urma cu ceva tip si pe site era specificat FREE DOS, dar nu aveau OS).
De ce instalat FREE DOS sau Linux? Pai…sunt gratuite! 😃  (daca producatorul nu are un contract cu cei de la Microsoft, sistemul de operare Windows nu poate fi instalat)
Sincer, eu oricum nu vad logica!
Decat sa instalezi un sistem de operare de care nu se poate folosi nimeni sau unul ce nu este preferat, mai bine nu pre-instalezi nimic. Oricum majoritatea vor instala un Windows 10 rapid ulterior.

Acum ca am lamurit ce inseamna FREE DOS. Tu ce sistem de operare preferi? Windows, Linux sau MacOS?

 

Articole inrudite

Lanterna pe telefon instaland aceasta aplicatie GRATUITA

Dan Mutu

Inregistrare apel automat cu ajutorul acestei aplicatii

Dan Mutu

Telefoane Huawei ce merita sa le cumperi acum

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate