Card MicroSD de 512GB 31

Card MicroSD de 512GB

microsd 512gb

Card MicroSD de 512GB prezentat de Microdia la Computex

Dupa parerea mea cardurile de memorie sunt extrem de necesare pentru orice detinator de telefon inteligent sau tableta.
Pentru o suma de bani modica iti extinzi memoria interna pentru fisierele de care ai nevoie. Insa din ce in ce mai multe telefoane vin fara aceasta posibilitate de ati extinde memoria, ceea ce este un factor nefericit luand in considerare fiabilitatea si rapiditatea la care au ajuns cardurile MicroSD.
Daca iti place sa filmezi si sa faci multe fotografii memoria interna de 8gb, 16gb poate sa se umple extrem de rapid. Atasand un MicroSD ai rezolvat acest inconvenient destul de usor.
Cardurile MicroSD vin in capacitati de la 8gb pana la 200gb insa va puteti imagina cu cat capacitatea creste si pretul va fi pe masura. Cum tot veni vorba de capacitatea, cel mai mare card MicroSD momentan il are Sandisk insa nu pentru mult timp.
La Computex compania Microdia a depasit cumva batiera ce de curand se stia ca „cel mai mare card MicroSD”.
Acestia au prezentat un card MicroSD de 512gb care va costa undeva la 1000$. O suma destul de mare de bani pentru un card, insa este foarte bine ca se face progres in privinta dimensiunilor.
Chiar daca telefoanele suporta in teorie capacitati de 2TB momentan nu suntem deloc aproape de acea dimensiune, cel putin nu in 2015.
Problema principala este costul unui asemenea produs. Chiar daca reusesc sa confenctioneze unul de 1TB putine persoane ar fi dispuse sa dea 1600$-2000$ pe card, dar cu cat progresul tehnologic este mai accelerat si costurile se vor reduce.
Desi cardurile devin din ce in ce mai spatioase producatorii de gadgeturi elimina suportul pentru MicroSD din produsele lor. Sa speram ca aceasta moda nu va persista prea mult.

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani