Card MicroSD A1 este facut special pentru aplicatii și jocuri 37

Card MicroSD A1 este facut special pentru aplicatii și jocuri

Card MicroSD A1

Card MicroSD A1 este facut special pentru a instala aplicatii si jocuri pe el

 

Cardurile sunt una din cele mai vechi metode de a mari memoria interna a telefonului fara prea multa bataie de cap.
Chiar daca o buna parte din producatorii de telefoane mobile renunta la ele sau mai bine spus  sunt nesiguri in privinta lor.
Google aparent nu vrea sa le abandoneze si ofera update-uri permanente pentru o compatibilitate si integrare mai buna a memoriei externe MicroSD cu sistemul de operare.
Din Android 6.0 Marshmallow sistemul de operare iti ofera posibilitatea sa faci cardul sa fie vazut ca memorie interna a telefonului pe care poti instala aplicatii.

O idee super buna care exista de ceva timp pe Android numai ca se obtinea cu root

Insa din nefericire, chiar daca cardurile au devenit din ce in ce mai performante, cand instalai aplicatii pe el, tot era o idee mai lent in accesarea lor comaparativ cu memoria interna.
Asta tine practic de limitarile hardware ale cardurilor in sine, dar lucrurilor se vor schimba in viitorul apropiat.
Asociatia Cardurilor SD aduce un upgrade bine venit in materie de citire/scriere pentru cardurilemicroSDXC si microSDHC cu versiunea 5.1 pentru cardurile SD.
Mai nou sdcard.org a publicat un comunicat prin care prezinta un nou standard al cardurilor MicroSD din versiunea 5.1.
Este vorba de standardul A1 Application Performance.
Card MicroSD A1 este facut special pentru aplicatii și jocuri 38
Practic daca vezi in magazin un Card MicroSD A1 (inscriptia pe el si ambalaj) inseamna ca este menit sa aiba aplicatiile instalate pe el.
Performanta sta undeva la 1500 de operatii pe secunda pentru citire, 500 se operatii pe secunda pentru scriere si poate citi blocuri de date cu pana la 10MB/s.
Daca nu stii ce am scris mai sus, pe scurt, performanta ce citire si accesare pentru multiple fisiere in acelasi timp este crescuta.
Automat o sa primesti un boost semnificativ la deschiderea de aplicatii/jocuri de pe memoria SD.
Acum ramane de vazut care va fi pretul cardurilor si daca se va justifica intr-o oarecare masura achizitia unui Card MicroSD A1.
Poti citi comunitacul complet aici

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles