Baterie Samsung care va tine aproape de 2 ori mai mult decat una similara 31

Baterie Samsung care va tine aproape de 2 ori mai mult decat una similara

samsung battery

Baterie Samsung care va tine aproape de 2 ori mai mult decat una similara

Samsung este extrem de cunoscuta in materie de inovatie. Compania nu produce numai telefoane mobile ci si componente care le vand catre alti producatori ca Sony si Apple.
Si una din aceste componente in care Samsung  experimenteaza cu fiecare versiune noua de telefon cap de serie este bateria.
Cum progresul tehnologic este destul de avansat si am ajuns de la procesoare cu un singur nucleu la procesoare cu pana la 10 nuclee bateria trebuie sa tine pasul in alimentarea dispozitivelor. Insa din nefericire nu s-au facut progrese semnificative pana acum in acest domeniu, pana acum.
Samsung a creat o baterie care va tine de la 1,5 X pana la 1,8X mai mult decat o baterie similara Li-ion. Procesul de productie nu este unul nou, tot celule Li-ion sunt in interiorul bateriei numai ca au compozitie graphene si acest materiai datorita conductivitatii crescute ofera un plus de autonomie.
De pe urma acestei tehnologii nu vor profita doar telefoanele mobile ci toate dispozitivele ce functioneaza pe baterii, inclusiv masinile electrice.
Insa tehnologia inca este in stadiul de test si va mai dura ceva timp pana va fi implementata pe un dispozitiv (2-3 ani, poate si mai mult).
Eu ma bucur ca se fac progrese in acest domeniu, viitorul ne va rezerva mult mai multe la capitolul baterii, sincer era si timpul. 😀

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani