AUDI a creat motorina din apa si dioxid de carbon 31

AUDI a creat motorina din apa si dioxid de carbon

motorina bio

AUDI a creat motorina din apa si dioxid de carbon. Acesta sa fie viitorul?

Efectele combustibililor fosili asupra mediului sunt cunoscute a fi nocive. In ultimile decenii s-au facut progrese semnificative in cercetare si implementare de noi tehnologii care sa ne permita sa inlocuim derivatii petrolului.
Pentru autoturisme alternativele viabile benzinei si motorinei sunt: celulele cu hidrogen, panourile solare si bateriile.
Fiecare tehnologie are plusurile si minusurile echivalente insa AUDI si Sunfire probabil sa fi descoperit combustibilul viitorului.
AUDI si oamenii de stiinta de la Sunfire au creat motorina din apa si dioxid de carbon facand astfel un nou combustibil care are potentialul de a alimenta automobilele viitorului.

Motorina din apa si dioxid de carbon deja pune in functiune un AUDI A8 ce apartine Ministrul Federal al Educatiei si Cercetarii German.

Combustibilul nu numai ca este mult mai prietenos pentru natura dar are un coeficient octanic mai mare decat motorina conventionala.
Lichidul poarta denumirea de blue-crude si este rezultat dintr-un proces de 3 pasi. Prima oare se produce electricitate din generatoare eoliene, panouri solare apoise  va separa apa prin electroliza inversa in hidrogen pur si oxygen. Hidrogenul este amestecat cu monoxid de carbon care este extras din dioxid de carbon ce il gasim in atmosfera apoi acesti compusi chimici fuzioneaza la presiune si temperaturi mari rezultand blue-crude.
Sunfire este compania ce produce acest combustibil bio pentru AUDI si deja fac zilnic in jur de 160 litrii de blue-crude. Pretul pentru un litru de motorina bio este undeva la 1,5€ (pretul o sa varieze)
motorina bio
Tehnologia inca este in dezvoltare insa produsul va fi disponibil la scara mai mare odata ce AUDI si Sunfire vor creea o fabrica cu capacitate de productie ridicata.
Viitorul suna bine din punctul meu de vedere. 😀

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani