Asa arata un rating farm. Vi se pare normal? 31

Asa arata un rating farm. Vi se pare normal?

Asa arata un rating farm. Vi se pare normal? 32
Fie ca este vorba de iTunes, Google Play sau Amazon App Store fiecare aplicatie ce este publicata are un sistem de feedback. Utilizatorii ce au descarcato dau un rating si un comentariu legat de experienta avuta.
Sistemul este gandit in asa fel ca utilizatorii noi ce nu au descarcat inca soft-ul, sa stie daca se merita sa-l puna pe telefon/tableta sau nu. Acest sistem de feedback este valabil si pentru jocuri, carti, seriale.
In urma cu cateva zile Simon Pang (care este un programator) a postat o fotografie pe o retea de socializare cu descrierea: “This is how App Store ratings work. Welcome to the reality.”
In imagine este o domnisoara care are in fata cateva zeci de iPhone-uri si se presupune ca ar oferi rating la aplicatii pe iTunes. Nu avem de unde sa fim 100% siguri de acest lucru dar scenariu pare oarecum plauzibil. In apropiata vecinatate se observa alte cateva birouri aplasate cu un setup similar.
Mie nu mi se pare normal. Asta inseamna ca sunt multe aplicatii ce folosesc rating fake in asa fel ca sa urce in top. Desi daca este sa judecam pe cealalta parte, daca aplicatia nu este una folositoare sau are probleme, cel care o instaleaza si sesizeaza ii va acorda rating negativ. Insa acel rating de 1 stea poate fi destul de usor neglijat daca alta 20 de rating-uri pozitive apar dupa.
Voi ce parere aveti de asta?
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani