Apple prezinta iOS 9 la WWDC2015. Ce aduce nou OS-ul? 31

Apple prezinta iOS 9 la WWDC2015. Ce aduce nou OS-ul?

ios 9

Ce aduce nou iOS 9. Unele functii iti amintesc de Android

Mereu a fost o competitie directa intre iOS si Android. Dar aceasta competitie este foarte buna pentru ambelele sisteme de operare. Ii forteaza pe dezvoltatori sa invete unii de la alti in asa fel pentru a crea un sistem de operare stabil, care sa consume putine resurse si sa fie rapid ceea ce este valabil pentru ambele parti.
iOS9 aduce imbunatatiri in materie de performanta, stabilitate , durata de viata a bateriei si majoritatea modificarilor nu sunt de ordin estetic ci mai mult tin de elemente cheie din sistemul de operare.
Unul din cele mai mari update-uri este adus lui SIRI care primeste un redesign plus o suita noua de functii facand asistentul virtual mult mai intuitiv si proactiv.

siri ios9
Foto: apple

Asistentul este mai precis si mult mai rapid ca versiunile precedente cu aproximativ 40% in ambele cazuri si pe langa asta stie sa ofere rezultate pentru intrebari ca: afisarea anumitor fotografii din diferite albume, sa-ti aduca aminte de efectuarea diferitelor actiuni atunci cand ajungi in anumite locuri si asa mai departe.
SIRI mai are si abilitatea de ati scana email-ul pentru numere de telefon si programari si ti le integreaza armonios in viata de zi cu zi(iti pune programarile in calendar, iti afiseaza cine te contacteaza telefonic asta daca nu ai salvat numarul in agenda si il ai pe mail) si atunci cand conectezi o pereche de casti iti deschide aplicatia unde ai muzica.
ios 9 siri
Foto: apple

Multe din functii iti sun cunoscute asta pentru ca sunt integrate si in Android de ceva timp insa nu este un lucru rau.
In materie de durata de viata a bateriei iOS 9 ar prelungi cu 1 ora autonomia bateriei insa asta depinde si de modul cum utilizezi telefonul.
Iar nu in ultimul rand, securitatea este mai solida pe iOS9 datorita autentificarii cu doi pasi.
Dispozitivele ce vor suporta iOS 9 sunt iPhone 4S si mai noi, iPad 2 si modelele mai noi.
iOS 9 poate fi descarcat acum daca ai un cont de dezvoltator, in luna Iulie va fi disponibila varianta BETA pentru publicul larg si la sfarsitul acestui an ar trebui sa apara versiunea stabila.
Pentru mai multe detalii referitoare la sistemul de operare si ce a prezentat Apple la WWDC 2015 click AICI.

sursa VIA

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani