USB C pe iPhone

Apple planuieste integrarea de porturi USB C pe iPhone si vrea relansarea iPod

Mereu ti-ai dorit USB C pe iPhone ? Din 2020 posibil ca visul tau sa devina realitate

Apple este cunoscuta deja pentru implementarea de sisteme de proprietare pe dispozitivele lor. Unul din aceste sisteme este portul de incarcare/transfer date lightning. In teorie acesta este un port digital destul de avansat care in momentul lansarii lasa in ceata porturile Micro USB ce erau prezente pe telefoanele cu Android.
Insa odata cu lansarea USB C, la foarte scurt timp au aparut si primele telefoane cu aceasta, astfel era cumva clar ca acesta este viitorul in materie de incarcare si transfer date.
Practic USB-C rezolva problemele ce Lightning le-a combatut, plus o serie noua de tehnologii ce Apple inca nu le avea integrate (cum ar fi viteza mai mare de transfer, incarcare rapida) si sa nu mai mentionam faptul ca USB-C este acum un conector destul de popular, deci sansa sa-ti gasesti un cablu USB atunci cand esti in vacanta este destul de mare, nici sa nu mai aducem in discutie si alte periferice.
Iar conform unor zvonuri primite de la Mac Otakar (este un blog) Apple vede potentialul USB tip C si planuieste in perioada imediat urmatoare sa inceapa testele pentru noul port pe iPhone. Nu stim momentan daca o sa vedem in 2019 un iPhone cu USB C dar cel mai probabil prin 2020 va fi lansat primul model fara portul Lightning.
Mi se pare o mutare tare inteligenta, care din punctul meu de vedere trebuia facuta odata ce a fost lansat iPhone X (deodata ce si laptopurile au trecut la noul port USB, nu prea mai vad rostul Lightning).
Acum mai e o varianta, sa nu le treaca prin cap sa faca o implementare proprietare a protocolului USB-C printr-un cablu tip Lightning, ca atunci chiar nu mai vad logica. Insa asta este doar o ipoteza de a mea, care nu stiu ce probabilitate are sa se materializeze.
Inca o „bucatica” de informatie interesanta primita de la Otakar ar fi ca Apple planuieste si relansarea iPod-ului. Fiind un dispozitiv dedicat celor care sunt pasionati de sport sau alergat.

Voi ce parere aveti, ce are Apple in cap?

 
sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani