aplicatii google

Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon

Aplicatii Google

Aplicatii Google ce recomand sa le instalezi pe telefonul tau mobil cu Android sau iOS

A venit momentul sa discutam putin despre aplicatii mobile pentru Android si iOS.
In special sa avem in vedere lista de aplicatii Google pe care zic eu ca fiecare din voi ar trebui sa le aiba instalate.
Dar sa incepem cu inceputul…nu?
Initial, in perioada incipienta a sistemului de operare Android, lista de aplicatii ce erau incluse in sistemul de operare si dezvoltate direct de catre Google era destul de mica. Acum facem exceptie de aplicatiile de sistem ale OS-ului.
Insa cu tipul acest lucru avea sa se schimbe radical.
Cum popularitatea OS-ului a crescut semnificativ si Google a inceput sa evolueze in aceasta privinta si totodata sa achizitioneze diferite aplicatii interesante ce vor contribui la experienta de utilizare totala a sistemului de operare, numarul de aplicatii Google disponibile in App Store si Google Play Store a screscut treptat.
Acestea sunt aplicatii pe care le poate descarca oricine si mai mult decat atat chiar sunt optimizate si codate foarte bine, avand performanta buna si o experienta de utilizare inedita.
In aceste cateva randuri am sa va recomand cateva aplicatii Google ce zic ca merita incercate. Aplicatiile ofera in principal functii utile pe care le utilizezi destul de des.
Sa incepem…
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 31

Snapseed

⬇ Android sau ⬇ iOS
Unu din cei mai populari editori de imagine de pe Android si iOS este o aplicatie Google.
In interiorul ai poti face o sumedenie de modificari imaginilor tale. De la schimbarea luminozitatii, a culorilor si constrastulio imaginii pana la inlaturarea de elemente din imagine. Mai mult decat atat navigarea in aplicatie este foarte simpla si intuitiva. In doar cateva minute poti ajunge un expert in editare foto pe mobil.
 
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 32

Gboard

⬇ Android sau ⬇ iOS
Cauti o tastatura in limba romana cu predictie buna si sa nu reactioneze ciudat?
Gboard poate fi alegerea perfeta in acest context. Aplicatia suporta o sumedenie de limbi printre care si limba romana. Are disponibila functia de scris prin swype care functioneaza destul de bine  si mai mult decat atat ai si cateva optiuni de personalizare decente.
 
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 33

Inbox

⬇ Android sau ⬇ iOS
Unu dintre clientii mei preferati de email este Google Inbox. E un client destul de simplu care nu necesita multa bataie de cap sa prinzi cum functioneaza. Email-urile iti sunt grupate automat in functie de prioritate, poti face grupuri unde sa iti intre doar anumite tipuri de mesaje email si poti configura si alte adresa de email din aplicatie (fie de la site-ul personal sau alte servicii de mail).
 
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 34

Translate

⬇ Android sau ⬇ iOS
Atunci cand iesi din Romania si mergi intr-o tara unde nu stii limba, vei sesiza ca iti va fi greu sa te intelegi cu oamenii din respectiva regiune.
De asta este indicat sa ai pe telefon o aplicatie ca Google Translate. In ultima perioada aplicatia a devenit extrem de buna la traduceri in scris si verbale, facand posibila interactiunea ta cu persoane ce nu sunt vorbitoare a limbii romane.
Poti scrie si primi traducerea in scris sau audio, ba mai mult decat atat poti scana semne de circulatie, banere sau alte materiale cu text intr-o limba straina si aceasta se va traduce instant.
 
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 35

Duo

⬇ Android sau ⬇ iOS
Din experienta mea de pana acum Google Duo e una din cele mai stabile si fluide aplicatii de videochat.
Cred ca pana in momentul de fata le-an testat pe toate: Skype, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber. Insa Duo functioneaza cel mai bine, fie ca esti pe date sau wifi.
Aplicati este extrem de simpla insa face exact ce  promite: o experienta de video calling fara multe batai de cap.
Calitatea apelurilor video e foarte buna fara lag.
O puteti incerca din link-urile de mai sus.
 
Aplicatii Google ce nu stiu de ce nu le ai instalate pe telefon 36

Photos

⬇ Android sau ⬇ iOS
Una din favoritetle mele aplicatii Google este Google Photos. Imi permite practic sa-mi salvez amintirile in clod, in siguranta, avand spatiu de stocare nelimitat pentru fotografiile si filmuletele ce sunt pana intr-o anumita rezolutie. In cazul in care fotografiile/clipurile depasesc rezolutia stabilita de Google acestea sunt comprimate, insa sa nu va speriati ca pierdeti detalii din cadru (comprimarea se face la 13 MP si la clipuri 1080P)
 

Tu ce aplicatii Google cunosti care merita sa le ai instalate pe telefon? Lasa un comentariu

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani