Aplicatie de editat poze

Aplicatie de editat poze Gratuita pentru Android si iOS ce o recomand

Am ajuns la punctul in care o simpla cautare in Magazinul Play sau in Magazinul de Aplicatii Apple iti aduce ceva zeci de cautari pentru cuvantul tau cheie.

Astfel e destul de complicat sa iei o decizie buna in privinta aplicatiei ideale pentru nevoia ta.

Cam aceiasi situatie o vedem si cu aplicatiile de editat poze. Sunt foarte multe pentru descarcat, unele gratis altele cu plata iar o buna parte din ele chiar nu merita timpul tau. Asta ori din pricina faptului ca sunt prea complicat de invatat ori pur si simplu nu functioneaza in parametri.

Prin frustrarea asta am trecut si eu atunci cand am plecat in incursiune. Practic cred ca aproape 2 ani de zile tot testat aplicatii pentru editat poze pentru Android insa dupa o anumita perioada le dezinstalam pentru ca ori o functie de care aveam nevoie lipsea ori nu imi placea mie cum era executata respectiva functie.

Astfel dupa indelungi cautari si teste, am ajuns sa descopar cea mai buna aplicatie de editat poze pentru Android din punctul meu de vedere

Snapseed este denumirea aplicatiei si cel mai probabil o buna parte din voi deja o utilizati pe smartphone.

Aplicatie de editat poze Gratuita pentru Android si iOS ce o recomand 31

Snapseed este un procesator de fotografii destul de complex care functioneaza pe dispozitivele cu Android si iOS (versiuni minime ale sistemelor de operare sunt impuse).

Ca optiuni ai toate suita de baza ce o gasesti in orice editor foto. Gen abilitatea sa editezi tonurile, detaliile, sa faci crop sau sa rotesti plus diverse efecte. Iar pe langa asta se regasesc si optiuni mai avansate ce chiar daca alte aplicatii le au integrate nu functioneaza atat de bine precum vedem la Snapseed, nu din testele mele cel putin.

Pot mentiona optiunea de brush ce iti permite sa manipulezi doar o anumitat zona din fotografii ce o pictezi, poti schimba perspectiva unui cadru foto, optiune de healing ce scoate imperfectiunile din imagini si optiuni de portret sau lens blur.

Per total, indiferent daca folosesti programul pentru scopuri profesionale sau personale, regasesti in el o buna parte din ajustarile pe care ai putea sa le faci instantaneelor tale.

Ce aspecte are in minus programul?

Dupa cum era de asteptat sunt anumite aspecte ce nu sunt neaparat faine, adica e chiar ciudat din punctul meu de vedere de ce nu sunt incluse.

Primul lucru care ma deranjeaza pe mine ar fi lipsa suportului nativ al aplicatiei pentru formatele RAW.

Din ce am inteles suportul pentru RAW ar fi introdus in aplicatii numai ca formatul suportat este doar DNG, posibil ca unele modele de telefoane sa captureze alte formate de fisier foto RAW si mie pana acum nu cred ca am avut vreo fotografie RAW ce sa nu mi-o recunoasca.

Iar aspectul cu numarul doi ce nu-l favorizez neaparat in aceasta lista cu nemultumiri ar fi lipsa unui meniu mai elaborat de export. Da, e o chestiune destul de ciudata sa o pui ca nemultumire insa ascultati-ma pana la capat.

In unele situatii simt ca as avea nevoia sa export ca .PNG sau sa editez calitatea de export a fisierului .JPG. De ar fi optiunile respective in meniul treaba mea s-ar usura semnificativ. Dar in fine, nu e chiar atat de major impedimentul.

Snapseed este disponibila gratis pentru sistemele de operare Android si iOS.

Tu ce aplicatie de editat fotografii folosesti? Lasa un comentariu te rog

Descarca Snapseed pentru:

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani