Aplicația FaceApp are peste 150 milioane de portrete în baza de date. Așa, și? 31

Aplicația FaceApp are peste 150 milioane de portrete în baza de date. Așa, și?

Aplicația FaceApp al cărei firmă mamă Faceapp INC (fondată de Yaroslav Goncharov) cu sediul în Rusia este o aplicația cunoscută în mediul online ce a devenit virală mai peste noapte.

Aplicația îți permite să te îmbătrânești capturând o poză cu ajutorul telefonului tău mobil sau făcând un pool a unei imagini de pe profilul de Facebook.

Însă circulă acum o panică totală că aplicația stochează aceste fotografii și că se se poate întâmpla.

Ei bine, asta se întâmplă atunci când oamenii nu citesc termenii și condițiile de utilizare, mai ales la genul acesta de aplicații

Este stipulat clar în temeni și condiții că odată ce ai trimis o fotografie de a ta către server pentru „îmbătrânire”, Faceapp INC are tot dreptul să facă ce vrea cu ea.

Ce poate să facă Faceapp cu datele tale?

Păi sincer, nu mare lucru.

Ei stochează doar pozele tale și poate un username sau nume de profil, doar cu datele acestea efectiv nu ai ce să faci mare lucru ca să te compromită.

Bine, excepție dacă-ți apare fața pe niște site-uri porni ciudate :)) . Deși fondatorul a declarat că datele stocate nu sunt împărtășite cu terțe părți.

Imaginile în sine mai mult vor fi utilizate de companie ca să-și antreneze propriul AI. Care este scopul pentru care-l antrenează? Păi asta nu mai avem de unde ști.

Plus din câte am înțeles eu, chiar dacă ei nu ar fi avut baza aceasta de date cu fotografii, sunt directoare online cu chipuri de oameni ce sunt utilizate de diverse programe de recunoaștere facială pentru auto-îmbunătățire. Nici să nu mai vorbim că e necesar doar de un profil de Facebook ca să ai acces la milioane de fețe practic gratuit.

Motivul real de îngrijorare?

Motivul mai mare de îngrijorare zic eu este scopul pentru care se antrenează acest AI, că în mod cert există interese secundare.

Sunt multe persoane rău intenționate ce pot utiliza programe ca să le genereze o identitate în online, inclusiv fotografii în care să fie impersonate persoane ce nu există în viața reală. Aici este un exemplu tare freaky de un astfel e program.

Deși dacă e să privim din alt unghi, cu sau fără Faceapp cam tot acolo se va ajunge în viitorul apropiat.

Nu vrei ca datele tale să mai fie pe serverul Faceapp?

Întră în aplicație, mergi la setări, apoi dă click pe Support, Report a bug. Raportează o eroare cu linia de subiect fiind „Privacy” și soliciți eliminarea datelor personale în engleză.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani