Recenzie: Aplicatia Cum se scrie? 31

Recenzie: Aplicatia Cum se scrie?

Aplicatia Cum se scrie este facuta de niste dezvoltatori romani si are menirea sa ne corecteze greselile care le facem in scris.

App-ul este prezentat ca fiind un DOOM mobil avand o baza de date locala care creste la nivel saptamanal.
Am instalat si eu aplicatia sa vad despre ce este vorba si am sa-mi exprim opinia legata de ea in randurile de mai jos.
 
 

Modul de navigare in aplicatia Cum se scrie?
aplicatia cum se scrie

Interfata aplicatiei Cum se scrie?

Interfata este simpla si destul de intuitiva, cu o bara de cautare si un buton de cautare.
Introduci cuvantul si o sa fie afisata varianta corecta iar uneori si o explicatie.
Chiar imi place aceasta simplitate la aplicatii, adica este perfecta atat pentru mine ca utilizator experimentat dar si pentru mama care abia si-a luat un smartphone.

Nu sunt prezenta optiuni avansata. Ai doar bara de cautare si butonul de search, simplu si la obiect.
Iar atunci cand vrei sa iesi din aceasta apare popup-ul cu intrebarea: daca vrei sa parasesti aplicatia sau nu.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 16482892191_ef4948d41d_o.png

In principiu este ok ideea, numai ca eu personal nu-i vad utilitatea. Daca as fi interesat de o forma corecta a unui cuvand, cautarea o pot face foarte rapid pe Google si sunt convins ca printre primele rezultate o sa fie si raspunsul pe care il cautam.

Concluzie personala referitoare la aplicatia Cum se scrie?
Recenzie: Aplicatia Cum se scrie? 32
Recenzie: Aplicatia Cum se scrie? 33 
 
 
 
 
 
 
 
Aplicatia Cum se scrie nu aduce nimic inovativ, nou din punctul meu de vedere. Este ca un motor de cautare pe care il avem de ceva timp si ne bazam pe el (dar nu in orice context, sunt momente si cand ne dezamageste si acum nu ma refer doar la Google).
Pe de alta parte, cum am spus si mai sus, ideea nu este rea dar ar trebui dezvoltata si adaptata la consumatorul din ziua de azi. Ca un plus ce il are pe langa simplitate este faptul ca nu ai nevoie de internet pentru a cauta cuvintele, dar cine nu are MB sau WIFI acasa? In fine, deja introduc prea multe variabile in ecuatie.
Ce as vrea sa vad eu in plus la aplicatia Cum se scrie in asa fel ca sa-mi fie utila? Cateva adaosuri care sunt destul de semnificative: posibilitatea de a cauta vocal anumite expresii, un istoric al ultimilor cautari si nu in ultimul rand un widget care sa-l am la indemana mereu. Implementari mai mult sau mai putin dificil de realizat. Insa daca nu este posibila integrarea cautarii vocale macar sa am posibilitatea sa-mi vad un istoric, poate vreau sa revin la un cuvant ce stiu ca il cautasem in trecut si mai ales un widget ca sa-l pot plasa pe home screen si sa pot cauta direct in el.
Aceasta a fost parerea mea, poti instala din Play Store app-ul daca este curios.
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles