Android Wear suporta iOS dar ce inseamna asta pentru Apple?

ios pe android

Android Wear suporta iOS dar ce inseamna asta pentru Apple si mai ales pentru consumator?

Google cu Android Wear sunt intr-o competitie directa cu Apple si sistemul lor de operare Watch OS.
Inca de cand a fost lansat Android Wear, Apple lucra in secret la ceasul inteligent ca ulterior sa-l lanseze pentru mase.

Android Wear suporta iOS dar ce inseamna asta pentru Apple? 31
FOTO: ceasul Apple
SURSA: cnet

Diferentele de functionalitate si design intre cele doua sisteme de operare sunt nenumarate insa in esenta ele au acelasi rol: sa-ti faca viata putin mai simpla atunci cand vine vorba de notificarile primite pe telefon.
Si pe buna dreptate ambele fac o treaba destul de buna. Acum criticii spun ca:„ceasurile nu sunt practice, fac ceea ce face telefonul deja” si „ceasurile nu aduc nimic nou, sunt o inventie inutila”.
ios and android
FOTO: ceasul Huawei
SURSA: theverge

Perfect normale si logice sunt afirmatiile, nici nu pot sa contrazic criticii pentru ca au dreptate.
Dar ce vreau eu sa punctez e faptul ca ceasurile sunt abia la inceput si mai este cale lunga pana ce ajung la maturitate atat ca OS dar si ca hardware.
Mie personal nu mi se par chiar inutile, in unele circumstante chiar nu ai cum sa raspunzi la telefon ca ai mainile ocupate sau nu ai telefonul pe langa tine cand primesti o notificare. Intrebuintarea exista! Ca pretul este poate cam mare asta e partea a doua dar sa revenim la subiect.
Recent Google a anuntat ca Android Wear va suporta dispozitivele cu iOS, insa ce inseamna asta pentru Apple? Va avea de suferit ceasul companiei din punct de vedere a vanzarilor?
Nu este cazul! Chiar daca efectueaza ambele acelasi functii ceasurile sunt in categorii total separate.
In primul rand Android Wear chiar daca functioneaza cu iOS sunt anumite functii care functioneaza datorita unor „portite” descoperite in cod. Ce inseamna asta? Oprimizarea va fi destul de anevoioasa.
Adica Apple Watch cu iOS va fi superior la stabilitate si functii.
In al doilea rand, o sa fie o chestiune de gusturi si branduri preferate. Daca toata viata ta ai folosit ecosistemul celor de la Apple este total ilogic sa cumperi un ceas cu Android Wear doar ca este cu 80$ mai ieftin (am dat un exemplu).
Iar in al treilea rand, Apple Watch este vandut mai mult ca un accesoriu fashion. Google nu a inclus asta in viziunea consumatorului atunci cand a lansat primele modele. Parea doar niste gadgeturi extra, construite din plastic cu care sa-ti uimesti prietenii. Ca ulterior companiile ca LG, Motorola si Huawei au inceput sa faca modele mai premium care pot fi un accesoriu veridic la un costum, asta este alta poveste.

Cine va adopta Android Wear pe iOS?

Cei care vor adopta Android Wear pe iOS sunt curiosi si vor poate sa incerce ceva nou. Iar beneficiul Google este ca va reusi sa atraga inca cateva mii de persoane sub copertina lor.
Avantajul aici este ca ai posibilitatea sa alegi din mai multe modele care sunt disponibile, nu doar unul singur ca in cazul Apple (exceptie cel din aur)

Ce rezerva viitorul pentru Android Wear si Watch OS?

Acum competitia va fi mult mai acerba in a aduce functii noi si utile platformelor iar consumatorul este cel care va beneficia direct in acest context.
In generanl cand este vorba de competitie din ea rezulta inovatie, inovatie care daca o faci cum trebuie te poate pune pe locul 1 foarte usor si rapid.
Momentan ce putem face noi este sa asteptam si sa vedem in 1 an cum vor evolua OS-urile si care va domina piata ceasurilor smart, lucrurile arata promitator de acum.
Nu uita ca Geek Chronicles este si pe Facebook si Twitter.
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani