Android Wear subclasat de Apple Watch in vanzari

Android Wear subclasat de Apple Watch in vanzari

android wear vs apple watch

Android Wear subclasat de Apple Watch in vanzari insa cifrele probabil sa fie putin supraestimate

Ceasurile cu Android Wear sunt intr-o competitie directa cu varianta oferita de Apple numita Apple Watch.
Cum ambele sisteme de operare nu ofera nimic special in plus, diferentele fiind doar legate de aspect, au aparut intrebarile legate de popularitatea acestora si care se va vinde mai bine.
In teorie ceasurile cu Android Wear ar fi mult mai populare ca Apple Watch pentru ca au fost lansate cu ceva timp inainte dar se pare ca situatia este opusa.
Conform unor analize efectuate de Slice acestia au ajuns la concluzia ca Apple Watch a fost precomandat in prima zi de la lansare in 957.000 de exemplare si fiecare cumparator a cheltuit in medie 503,83 $ pentru o bucata. (in timp ce doar 780.000 de ceasuri cu Android Wear au fost vandute in 2014 conform sursei)
Partea interesanta este ca aceste cifre sunt doar din Statele Unite insa Apple Watch a fost disponibil in 9 tari si numarul cumulat a tuturor tarilor unde a fost comercializat ceasul se ridica undeva la 1,5 milioane – 3 milioane de ceasuri Apple vandute.
Insa analisti de la F0rtune mentioneaza ca cifrele sunt putin umflate datorita modului in care sunt raportate vanzarile si ca bucatile vandute sunt mult mai putine. Chiar daca ne uitam la un procent de 10%-15% din valoarea de peste 900.000 de modele in SUA, Android Wear are o competitie acerba si ar trebui sa faca ceva Google in privinta asta.
Apple a reusit sa se impuna in fata companiei Google datorita tacticilor de marketing folosite. Android Wear ar capata teren daca ar implementa suportul pentru dispozitivele cu iOS si ar aduce ceva unic si inovativ .
Pana nu apar rapoarte detaliate direct de la companie nu putem avea incredere 100% in datele de mai sus insa aceasta competie intre sistemele de operare este ceva bun.
Google si Apple o sa fie siliti sa inoveze mai mult in asa fel incat sa-si aduca public catre propria platforma. Sunt curios care va fi deznodamantul, poate o sa-mi cumpar si eu un ceas smart in cateva luni daca o sa aiba functii practice si folositoare. 😀

sursa

 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani