Android Oreo GO Edition este o versiune lite a OS-ului

android oreo go edition

Android Oreo GO Edition este o versiune lite a OS-ului

Android Oreo GO Edition este o versiune lite a OS-ului

Android avea (si inca are) o versiune de Android centrata special pentru telefoanele mobile ce nu sunt extrem de performante. Asta pentru ca limitarile hardware pot sta in calea celor care doresc sa aiba o experienta fluida, fara sa plateasca o suma enorma de bani pe un telefon mobil sau o tableta.
Chiar daca Android One nu a avut neaparat succesul scontat sau nu a fost prezentat (zic eu) cum trebuie in decursul anilor de cand este pe piata, acum Google are inca o strategie ce vizeaza sistemul de operare Android pentru telefoanele mai slabe.
Practic au introdus Android Oreo GO Edition ce practic e o versiune de Android optimizata sa ofere utilizatorilor mai mult spatiu si aplicatiile care nu consuma chiar asa multe date in comparatie cu versiunile conventionale.
Toate aplicatiile de sistem au beneficiat de optimizari pentru un consum minim de resurse si date si in Magazinul Play sugestiile sunt aplicatiile Lite ale marilor companii ca Facebook.
Bine, poti in continuare sa downloadezi aplicatiile normale, experienta Android este nealterata in mare parte. Insa la cat de prost optimizate si solicitante devin, nu stiu neaparat daca merita.
Mai ales daca stai intr-o zona unde nu ai internet chiar atat de bun pe cartela sau dispozitivul in sine nu e unul din cele mai performante.

Practic Android Oreo GO Edition a fost lansat oficial astazi, insa pana ce o sa-l vedem pe dispozitive mobile de buget cred ca o sa mai dureze cateva luni. Insa as putea sa speculez ca primele dispozitive cu noua iteratie a sistemului de operare pot fi lansate chiar si la inceputul anului 2018.

Daca am un dispozitiv performant, pot instala Android GO Edition?

In teorie cel putin ar trebui sa functioneze, baza fiind Android, insa depinde daca dezvoltatorii au chef si rabdarea necesara sa faca ajustarile ca sa compileze o versiune de acest gen. Chiar daca in linii mari Android-ul e Android, sunt anumite modificari de cod ce trebuiesc adresate in asa fel incat versiunea sa fie compilata, insa deviem…

Tie cum ti se pare initiativa Google? Buna, rea?

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani