Android M va fi succesorul lui Lollipop 31

Android M va fi succesorul lui Lollipop

android m

Android M este succesorul lui Lollipop. Va fi un sistem de operare adaptabil.

Android Lollipop a fost prezentat sub numele de Android L la conferinta de presa Google I/O de anul trecut.
Dupa cum era de asteptat in cadrul evenimentului ce va avea loc in acest an o sa fie prezentata in linii mari urmatoare versiune a sistemului de operare mobil.
Conform programului evenimentului, Android M este denumirea sistemului de operare. Android M a aparut pentru cateva momente in program dar a fost scos la scurt timp.
Nu stim informatii specifice referitoare la Android M dar pot spune cu siguranta ca vine cu o serie de imbunatatiri (thank you Captain Obvious). Insa ce este sigur referitor la acesta noua versiune e faptul ca va fi adaptata sa functioneze in diferite situatii si locuri de munca. (nu stiu ca inseamna asta)
Insa sunt curios daca Google va face mai multe demersuri sa adreseze una din problemele fundamentale ale OS-ului.
Una din cele mai mari probleme ale sistemului de operare Android inca din perioada cand era destul de nou pe piata este fragmentarea. Fragmentarea este destul de evidenta datorita producatorilor de telefoanele care abandoneaza dispozitivele sau pur si simplu le ia foarte mult sa aduca noua versiune a OS-ului pe telefoane din diferite cauze.
Android Lollipop este momentan doar pe 10% din telefoanele si tabletele cu Android, desi nu este normal sa se ia in considerare tot esantionul datorita limitarilor hardware ce la au unele terminale, situatia chiar si cu eliminarea lor nu ar fi mult mai stralucita.
In ultimii ani Google a adus o parte din aplicatiile din core-ul sistemului de operare pe Play Store pentru un update mai rapid insa acest proces trebuie regandit si pentru alte elemente cheie ale sistemului.
Acum sa vedem ce va pregati compania la conferinta Google I/O de pe 28 mai.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani