Android 9 Pie a fost lansat oficial si ajunge curand pe dispozitivele Google

android 9 pie

Android 9 Pie a fost lansat oficial si ajunge curand pe dispozitivele Google

Android P a stat in Beta o perioada, asta permitand dezvoltatorilor sa rezolve o buna parte din problemele de stabilitate ale sistemului de operare. Insa acum compania Google face publica versiunea finala a sistemului de operare care se intituleaza Android Pie.
Practic Android 9 Pie vine cu o serie ampla de optimizari si noi elemente grafice ce ar trebui sa confere un look fresh sistemului de operare.
O parte din modificarile noi aduse de Android 9 P inclus:

  • nou sertar de notificari
  • nou meniu de aplicatii recente
  • Digital Wellbeing (aplicatie ce te limiteaza de la utilizarea telefonului)
  • nou meniu de setari
  • si multe alte de modificari grafice ce tin de sistemul de operare in general

Toate modificarile, chiar daca par minore pentru o parte din voi, reprezinta inca o etapa in dezoltarea sistemului de operare ce va consolida experienta de utilizare Android pentru utilizatorii existenti si va face tranzitia mai usoara pentru persoanele ce vin de pe iOS.
Meniurile sunt mai usor de navigat, performanta ar fi si ea imbunatatita impreuna cu durata de viata a bateriei.
Daca ai un telefon cu notch (Huawei P20 de exemplu) Google a integrat suport nativ pentru ecranele ce sunt mai late si permite dezvoltatorilor de aplicatii sa profite mai eficient de display-ul mai mare si in plus acum exista suport nativ pentru gesturi in sistemul de operare.
Pana acum acestea ar fi o parte din promisiunile Google, dar dupa cum stim prea bine, o parte din aceastea nu o sa fie respectate in adevaratul sens al cuvantului (in special imbunatatirile la performanta si durata de viata a bateriei) datorita producatorilor de telefoane ce au experienta de utilizare proprie (gen Samsung TouchWiz)  care tind sa faca modificari pe la codul sursa Android ce va cauza instabilitate pe termen lung.
Dar din cate am inteles, pana si telefoanele Google Pixel sufera de lag doar la catava luni de utilizare…deci nu stiu, ma simt deja rezervat.

Cand primesc update la Android 9 Pie?

Pai, dispozitivele din programul Android One si dispozitivele Pixel o sa primeasca update-ul in urmatoarele saptamni. In timp ce dispozitivele ce nu apartin de Google pentru suportul la update-uri sau hardware, o sa primeasca update-urile treptat.
O parte din marile companii producatoare de smartphone-uri au promis ca pana la sfarsitul anului modelele de top vor primi o forma sau alta de Android P (adica variante stabile sau beta).
Desi odata cu proiectul Treble ar trebui sa vedem update-uri o idee mai rapide pentru producatorii de smartphone-uri.
 
sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani