Android 5.1 a fost lansat de catre Google

Android 5.1 a fost lansat de catre Google

Android 5.1 a fost lansat
Google tocmai a facut oficiala ultima distributie a sistemului de operare Android.
Android 5.1 a fost lansat catre dispozitivele Nexus si este disponibil de astazi 10.03.2015.
Ultima versiune a sistemului de operare aduce imbunatatiri in materie de performanta, durata de viata a bateriei, stabilitate cu suport pentru HD Voice(pentru dispozitivele compatibile), suport nativ multi-sim si protectie a datelor.
Odata cu Android 5.1 Google a implementat un sistem de protectie a datelor de pe dispozitiv care impiedica resetarea acestuia la setarile din fabrica. Singura metoda prin care poti deschide telefonu/tableta este sa te loghezi pe contul tau de Google. Sistemul este similar iCloud-ului de la Apple.
Aceasta noua forma de securitate va fi prezent pe toate telefoanele ce vin cu Android 5.1.
Alte ajustari sunt la interfata si mai exact la bara de Notificari rapide. Acum te poti conecta si deconecta de la hotspot-uri WIFI/Bluetooth direct din fereasta respectiva. Nu mai este nevoie s-a accesezi rubrica de Wifi sau Bluetooth din setari.

Aceasta setare trebuia implementata de pe Android 4.1, Samsung a facut un popup ce substituia acest lucru dar acum este nativ.
Lista modificarilor, imbunatatirilor si lucrurulor reparate este mai lunga, ceea ce conteaza acum este performanta pe dispozitivele ce vor fi suportate.
UPDATE: Acum poti descarca imaginile pentru Android 5.1, click AICI.

sursa

Alte articole interesante

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me