Ai nevoie de spatiu? Cumpara un SSD de 6TB

Ai nevoie de spatiu? Cumpara un SSD de 6TB

ssd 6tb

Primul SSD de 6TB din lume va putea fi achizitionat in curand

In urma cu 3 ani de zile daca aveai un SSD de 1TB era o chestie extrem de „wow!” insa acum devine din ce in ce mai comuna aceasta dimensiune. Progresul tehnologic este principala cauza ce face Solid State Drive-urile mai ieftine, mai fiabile si de dimensiuni din ce in ce mai mari. Preturile mai ales in ultimul an au scazut destul de mult pentru modele de 120GB-128GB si pe langa asta si dimensiunile au crescut.
Compania Fixstars a anuntat primul SSD de 6TB din lume care este in formatul de 2,5”. Fixstars SSD-6000M suporta standardul SATA 6Gbps si atinge viteze de pana la  540 MB/s pentru citire si de 520MB/s pentru scriere.
CEO-ul companiei a comunicat presei ca:„parformanta semnificativa a modelului trecut 3000M a ajutat sa atraga atentie din ce in ce mai multa asupra brandului si faptul ca au lansat seria 6000M care sunt mai rapide si au dimensiuni mai mari este increzator ca centrele de stocare de date vor fi interesate de produs”.
Momentan nu se stie pretul modelului de 6TB, insa daca este sa facem o medie a costului unui SSD de 1TB de pe piata acesta ajunge undeva la 2100 lei deci va putei imagina ca modelul 6000M nu va fi accesibil.
Pentru mai multe informatii puteti vizita site-ul companiei: http://www.fixstars.com/en/ssd/

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani