Ai Android L si folosesti cod de blocare ecran? Un hacker deblocheaza telefonul fara sa stie PIN-ul

android l treci de codul pin

Ai Android L si folosesti cod de blocare ecran? Un Hacker deblocheaza telefonul fara sa stie PIN-ul

Android Lollipop e cel mai nou sistem de operare a celor de la Google. OS-ul deja vine preinstalat pe unele modele de telefoane si tablete iar producatorii au inceput sa updateze gadget-urile din generatiile trecute.
Fiind intr-o oarecare masura nou in aceasta piata, inevitabil sunt si probleme.
Android 5.0 de exemplu avea probleme majore in ceea ce privea alocarea memoriei RAM (ulterior fiind reparate odata cu Android 5.1).
Iar acum o noua vulnerabilitate mult mai grava a fost descoperita.
Hackerul jgor null a reusit sa treaca de cod-ul PIN de blocare a ecranului in cateva minute cu o procedura extrem de simpla.
Accesand sectiunea unde poti efectua apeluri de urgenta, tastezi o serie de caractere care apoi le copii unde ar trebui sa introduci codul PIN. Sistemul va da crash si asa ai acces la telefon simplu si rapid fara sa stii codul.
Din ce spuneau alti utilizatori de Android Lollipop vulnerabilitatea nu functioneaza pe toate versiunile (pe Sony si pe Samsung nu merge) pot sa confirm la randul meu ca pe Cyanogenmod 12.1 nu functioneaza nici pe Doogee X5 cu Android 5.1.
Chiar daca este ceva specific doar pentru anumiti producatori trebuie adus in atentia cat mai multor persoane. Unii dintre noi avem date confidentiale care nu trebuie sa ajunga in maini „curioase”.
Mai jos aveti clip-ul video unde este demostrata modalitatea.

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani