Aer conditionat pentru telefonul mobil. DA…serios!

Aer conditionat pentru telefonul mobil. DA…serios!

phone cooling

Aer conditionat pentru telefonul mobil va fi o realizate pe modelele Chevrolet din 2016

In Iasi s-au anuntat temperaturi de 40° la umbra, temperaturi destul de ridicate pentru Romania (nu vreau sa ma gandesc ce o fi in Bucuresti). Zilele acestea nu este deloc recomandat sa iesi din casa la orele amiezii si asta pe buna dreptate. Insa nu numai fauna si flora sufera de pe urma temperaturilor (mai este si asfaltul care se topeste, dar nu asta este ideea 😀 ) si gadgetul tau din buzunar trece prin niste momente grele.
Cum corpul uman transpira sa se mai racoreasca si telefoanele/tabletele au un mijloc de „racorire” numit thermal throttling. Procesorul isi scade frecventa atunci cand ajunge la o temperatura prea mare, deci va putei imagina vara cat de violent face asta, mai ales daca il butonati in raza directa a soarelui.
Dar ce ar fi de ar exista o metoda prin care sa-ti racesti telefonul cand e canicula afara (fara sa-l bagi in frigider).
General Motors vrea sa implementeze un sistem de racire pentru telefonul tau mobil in modelele Chevrolet din anul 2016. Mai exact este vorba despre modelele Impala, Malibu, Volt si Cruze.
Tehnologia va purta denumirea de Active Phone Cooling si functioneaza prin intermediul unui ventilator conectat la sistemul de aer conditionat care sufla aer rece direct in compartimentul unde este telefonul. Compartimentul respectiv are integrat si suport pentru incarcare wireless ca sa nu te mai complici cu cablurile prin masina (asta data telefonul suporta incarcarea wireless).

phone EC

Foto: pocketnow


Eu sunt curios acum daca ati fi interesati de asa ceva la masina.

Ati cumpara o masina care ar avea optiunea asta inclusa? Lasati comentariile in sectiunea de mai jos sau pe Facebook.

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani