300 mil. conturi iCloud sparte? Nu neaparat, zvonul e fals 31

300 mil. conturi iCloud sparte? Nu neaparat, zvonul e fals

300 mil. conturi iCloud sparte

300 mil. conturi iCloud sparte? Nu, cel mai probabil zvonul este fals

Apple este una din cele mai populare companii producatoare de telefoane mobile si computere din lume. In momentul de fata au milioane de clienti la nivel global (sute de milioane mai precis) si o autoritate a brand-ului incredibila, inclusiv in regiuni ale globului unde se comercializeaza de curand modelele companiei.
Datorita notorietatii mari, compania este si una din cele mai securizate din spatiul online.
Astfel pana si FBI-ul a fost nevoit sa apeleze la metode avansate de backdoor pentru a extrage datele dintr-un iPhone care oricum avea securitate o idee mai slaba decat modelele curente (era vorba de un 5C).
Insa in pofida cunoasterii sigurantei datelor pentru conturile Apple, un grup de hackeri insinueaza cum ca ar detine detaliile a peste 300 mil. conturi iCloud.
Grupul de hackeri se numeste Turkish Crime Family si cel mai probabil nu sunt turci.
Grupul infractional cere companiei Apple 75.000$ ca sa fie transferati pe un cont bitcoin sau 100.000$ in credit pentru iTunes (nu puteau si ei sa gaseasca o cerere mai serioasa? ?  adica vor sa cumperi de cateva sute de mii de ori piesa Bad To The Bone sau ce?) astfel o sa faca un leak cu respectivele conturi.
Din start…personal spun ca e un mare hype nejustificat in jurul stirii. Nu numai ca cererea este total eronata, ba mai mult decat atat, daca cineva ar fi avut atata informatie in propriile maini, ar fi fost complet retardat sa mearga pe internet si sa se „laude” cu ele.
Desi exista si posibilitatea sa ma insel si acesta sa fie cel mai mare leak al anului, dar specialistii in securitate ai Apple spun ca nu au fost compromise conturile si ca utilizatorii iClound nu trebuie sa-si faca griji.

Decat sa-ti para rau mai bine te asiguri ca totul este ok

Pentru orice eventualitate, verifica pentru siguranta ta contul iCloud si schimba parola si in acelasi timp poti activa verificarea prin 2 pasi in cont. Mai multe detalii gasesti aici.

Tu ce parere ai despre stire?

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani