[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
download magazin play

Download Magazin Play si instalare rapida (2020)

Update 05.05.2021 – Am actualizat link-ul sa duca catre ultima versiune de Magazin Play

Fiecare sistem de operare mobil, are o aplicatie de unde poti descarca alte aplicatii si jocuri rapid, fara batai de cap.
Pe Android este Magazinul Play pe iOS este popularul Apple Store si mai sunt alte aplicatii similare (cel putin pe Android).

Insa din diferite motive legale, Google Play Store nu este instalat pe toate telefoanele/tabletele/stick-urile HDMI.

Play Store sau Magazin Play cum mai este cunoscut popular indeplineste o suma mai larga de functii decat ai crede.

Aici gasesti nu numai aplicatii interesante si jocuri dar tot prin intermediul ei se actualizeaza toata suita de servicii Google ce iti permit sa utilizezi contul in siguranta.

De ce ai vrea sa instalezi Magazinul Play? Acesta nu vine preinstalat?

download magazin play

Problema o intalnim de cele mai multe ori cu dispozitivele cumparate din China, multe servicii sunt restrictionate acolo, inclusiv serviciile Google.

Astfel o sa fii in incapacitatea de a utiliza Magazinul Play Google sau chiar si suita completa de servicii Google pe dispozitivul tau.

Un lucru este important de mentionat: Daca aveti un telefon Huawei procedura aceasta de instalare manuala a magazinului Play cel mai probabil nu o sa functioneze. Puteti incerca procedura de instalare Magazin Play si servicii Google pe Huawei.

Odata ce Google a eliminat Huawei din lista de branduri ce au suport pentru serviciile Google, toate dispozitivele companiei nu mai sunt certificate oficial de catre Google, de aici si incapacitatea de a utiliza serviciile Google.

Inainte de a putea aplicatia sub forma .APK aveti nevoie sa activati instalarea de aplicatii din surse necunoscute. O sa fiti intampinat de acest ecran odata ce dati click sa instalati aplicatia.

Download Magazin Play si Instalare pe telefon cu .APK

Download Magazin Play si instalare rapida (2020) 55
Activare „Instalare aplicații din surse necunoscute”
  1. Dupa ce ai descarcat ultima versiune de Play Store si ultima versiune de Servicii Google pentru versiunea ta de Android, trebuie sa mergi in Setari/Securitate (sau Confidential) si sa activeazi Surse Necunoscute.
  2. Vei primi o notificare in care ti se expun pericolele instalarii aplicatiilor din surse externe. Dai ok.
  3. Mergi unde ai descarcat cele doua aplicatii (uzual este folderul de Download din telefon ce este regasit in memoria principala)
  4. Instalezi initial Serviciile Google (daca instalarea a esuat va trebui sa restartezi telefonul apoi sa reincerci instalarea)
  5. Dupa ce ai instalat Serviciile Google acum instalezi Magazinul Play (daca instalarea esueaza incearca sa restartezi telefonul)
  6. Acum ai trebui sa ai instalate serviciile Google si Magazinul Play

Mai exista o sansa ca Magazinul Play sa nu se instaleze cu succes datorita unor conflicte cu sistemul de operare (cum este cazul telefoanelor Huawei sau a unor telefoane chinezesti). In aceasta situatie va trebui sa utilizati o aplicatie de emulare cum este DualSpace.

Instalare Magazin Play prin modul Recovery

Download Magazin Play si instalare rapida (2020) 56

Daca metoda de mai sus nu a mers, va trebui sa faci o instalare GAPPS printr-un custom recovery si automat dispozitivul trebuie rootat

Pachetul Google Apps are o serie de aplicatii si servicii Google care sunt impachetate intr-un fisier .zip.
Acelasi timp de format care se foloseste la update-ul sistemului de operare Android.
Fisierul se instaleaza din modul recovery al telefonului (care este un fel de bios), insa nu din recovery-ul ce vine din fabrica, ci un recovery facut de TWRP sau PitchBlack
Acestia sunt dezvoltatori care nu sunt afiliati cu Google dar ajuta enorm comunitatea Open Source prin liniile de cod ce le scriu.
Deja te-am bagat in ceata?

Am sa-ti recomand sa citesti articolele mele ce le-am linkuit mai sus despre Recovery si gapps, in caz de nu a mers prima metoda de instalare.

Concluzia

Google a reusit sa capteze atat de mult piata incat in ziua de azi este foarte greu sa stai fara serviciile si aplicatiile Google.

Una din aceste aplicatii este Magazinul Play ce ofera o suita completa de servicii pentru utilizatorii de dispozitive cu Android.

Insa cu noile scandaluri din lumea tehnologiei incep utilizatorii sa caute si alte alternative ale magazinului, ce nu inceteaza sa apara.

In cazul in care metodele de mai sus nu au avut succes pe telefonul tau, ma tem ca va trebui sa recurgi la instalarea unui alt magazin de aplicatii.

Vrei mai multe materiale interesante de acest gen? Ma poti urmari si pe Youtube!

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles